Scharrelslagerij Diekerhof

Assortiment

Vers scharrelvlees

Al ons scharrelvlees dat wij verkopen is afkomstig van vaste veehouders. Zij gaan op een gezonde en verantwoorde manier met hun dieren om.

Ons rundvlees wordt geleverd door Evert Jan van de Brink, veehouder in deĀ  Harskamp. Het succes van het vlees zit in de rust en respect waarmee de dieren worden behandeld bij van den Brink. De kwaliteit zit niet in de zachtheid van het vlees maar de iets grovere structuur en de goede beet op het vlees.

Wij betrekken ons varkensvlees van Bon Vivant uit Lichtenvoorde. Het varken wordt zo gefokt dat het geen massaproduct is, en daardoor een kwalitatief en hoogwaardig stukje vlees oplevert . Tijdens de groei is het toedienen van antibiotica verboden. Het vlees dat dit oplevert, onderscheidt zich in smaak doordat het dichter van vezel is en minder vochtverlies heeft.

Het Hollands lam in onze toonbank komt van het Texelse ras. Dat heeft als eigenschap dat de dieren zeer goed bevleesd en ‘rijp’ zijn. De smaak en structuur van goed lamsvlees komt volledig tot uiting als het vette lam minimaal 7 tot 10 dagen wordt afgehangen. Hierdoor wordt het vlees zachter en het vet helpt tegen uitdrogen.

Ons scharrelhoenvlees is afkomstig van de Bourgondische scharrelhoen. Deze wordt grootgebracht met een speciaal soort voer, rijk aan kruiden en granen. Uiteraard antibioticavrij. Tijdens zijn vrije leven blinkt hij uit in vitaliteit omdat hij ook buiten zijn kostje naar believen bij elkaar scharrelt. Dit komt ten goede aan de smaak en structuur van het vlees.